• Short title article: Tomislavgrad

U prostorijama župne crkve sv. Ante u Šujici u nedjelju je predstavljena nova knjiga don Ante Markovića "Rimski most na rijeci Šujici“.

Uz bogat glazbeni program, o knjizi su govorili voditelj i moderator Krešimir Marković te predstavljači Ante Antek Brajko i Teo Trosmann, a na kraju se nazočnima obratio i autor knjige.

U samoj najavi za ovu knjigu istaknuto je da, osim o prepoznatljivom rimskom mostu na rijeci Šujici, sadrži autorove zapise o pučanstvu Šujice, o prirodnim ljepotama, Domovinskom ratu i braniteljima, Rajkovači i kapelici sv. Jeronima, o kulturnom i zabavnom životu Šujice, ljekovitom bilju na tim prostorima te da obiluje i brojnim fotografijama.

Član Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne Ante Brajko Antek pohvalio je knjigu istaknuvši njen veliki značaj za Šujicu te kazao kako će ona obogatiti i same spoznaje o Šujici.

Povjesničar Teo Trosmann, uz pohvale za autorovo djelo, istaknuo je povijesni značaj knjige, odnosno bogatu arheološku riznicu sa raskošnom poviješću i baštinom te mogućom lokacijom rođenja svetog Jeronima koju, kako je naveo, vrijedi dobro istražiti.

Nakon prigodnog pozdrava kojeg je uputio šujički župnik fra Antony Burnside, okupljenima se obratio i sam autor obećavši kako ovo nije kraj i da će, ako Bog da zdravlje, napisati još koju knjigu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok