• Short title article: Visoki standard studiranja

Veleučilište u Šibeniku, jedna od rijetkih visokoobrazovnih ustanova koja je zabilježila rast broja upisanih brucoša u ljetnom roku, raspisalo je natječaj za upis studenata u prvu godinu stručnih prijediplomskih i diplomskih studija u jesenskom roku!

S obzirom da je studij Sestrinstva popunjen već u ljetnom roku budući studenti mogu birati između četiri preostala prijediplomska studija koja se trenutno izvode na Veleučilištu – Upravnog studija, Prometa, Turističkog menadžmenta i Poslovne informatike! Pored toga u tijeku su i prijave za upis na dva stručna diplomska studija – Menadžment i Upravni studij.

Visoki standard studiranja

Jedna od najznačajnih karakteristika studijskih programa Veleučilišta je čak 450 sati stručne prakse koje Veleučilište osigurava svakom studentu kroz ugovore s partnerskim organizacijama iz javnog i privatnog sektora. Na taj način studenti osim teorijskih odmah stječu i praktična znanja koja im olakšavaju ulazak na tržište rada uz vrlo često zapošljavanje u našim partnerskim tvrtkama.

Krajem 2020. završena je rekonstrukcija i nadogradnje postojeće zgrade Veleučilišta čime su osigurani najmoderniji prostori za studiranje u Hrvatskoj. Pored novih predavaonica i informatičkih labosa studentima je tako od ove godine na raspolaganju i suvremena knjižnica, čitaonica, chill-out zona te studentski park. Također, na udaljenosti od samo 200 metara od Veleučilišta nalazi se i dnevni studentski restoran (menza).

Novi studentski dom dostupan svima

U Šibeniku je u srpnju ove godine otvoren i najmoderniji studentski dom u Hrvatskoj - Palacin s kapacitetom od 320 kreveta od čega je dio prilagođen i osobama s invaliditetom. Osim vrhunski uređenih soba, korisnici u sklopu doma mogu koristiti studentski restoran, kantinu, čitaonicu, zajedničke prostorije za druženje i zabavu, praonicu, besplatni parking i wifi. Dodatnu atraktivnost domu daje činjenica da dijelom okružen zelenom borovom šumom i udaljen svega stotinjak metar od mora pa se tako korisnicima iz soba pruža nezaboravan pogled na šibenski arhipelag. Dom se nalazi svega 10-ak minuta hoda od zgrade Veleučilišta pa korištenje automobila nije ni potrebno. U vrijeme kada je zbog rasta cijena stanarina i iznajmljivanja turistima praktički nemoguće naći prikladan studentski smještaj treba istaknuti da je mjesečna cijena korištenja studentskog doma između 80 i 110 eura što ga čini jednim od najpristupačnijih u Hrvatskoj.

Šibenik – mediteranski grad po mjeri studenta

Poseban šarm studiranju u najstarijem autohtonom hrvatskom gradu daje opušteni mediteranski stil života. Grad tvrđava i glazbenih festivala nalazi se u neposrednom okruženju dvaju nacionalnih parkova – Krke i Kornata koji, zajedno s toplom mediteranskom klimom i kristalno čistim morem, daju studiranju jednu sasvim novu dimenziju. Studentima su omogućene i brojne izvannastavne aktivnosti pa se tako tijekom cijele godine organiziraju studentske večeri, pub kvizovi, stand up komedije, besplatni termini za nogomet, košarku i odbojku, izleti u prirodu te svima uvijek najzanimljivija – studijska putovanja po Hrvatskoj i inozemstvu.

U vrijeme sveopćeg rasta cijena i rekordne inflacije važno je napomenuti da su troškovi života u Šibeniku idealni za prosječni studentski budžet, a dodatnu priliku za povećanje budžeta predstavlja mogućnost rada preko student servisa u brojnim poduzećima i ustanovama koje se bave turizmom i drugim gospodarskim djelatnostima u Šibensko-kninskoj županiji.

Studiranje i stručna praksa u inozemstvu uz potporu od 720 eura mjesečno

Veleučilište kroz ERASMUS+ i CEEPUS programe omogućuje svojim studentima da dio svog studiranja uz financijsku potporu provedu u inozemstvu na preko 50 međunarodnih visokoobrazovnih ustanova s kojima Veleučilište ima sklopljene ugovore. Osim toga, studentima se kroz ERASMUS+ program omogućava da uz financijsku potporu obave stručnu praksu u inozemstvu u trajanju od najmanje dva, a najviše 12 mjeseci.

Uvjeti za upis

Mogućnost upisa na prijediplomske studije Veleučilišta u Šibeniku imaju kandidati koji su završili četverogodišnju srednju školu u Hrvatskoj i položili državnu maturu. Bez državne mature mogućnost upisa imaju isključivo kandidati koji su završili srednjoškolsko obrazovanje prije školske godine 2009./2010. odnosno kandidati koji su završili srednjoškolsko obrazovanje izvan Republike Hrvatske. Mogućnost upisa na diplomske studije imaju pak kandidati koji su prethodno završili prijediplomski studij. Prijave u jesenskom upisnom roku vrše se putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (NISpVU) do 18. rujna 2023. za prijediplomske studije i do 29. rujna za diplomske studije.

Sve informacije o mogućnostima studiranja, prijavi i upisu na Veleučilište u Šibeniku mogu se dobiti na ovoj poveznici.

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok