• Short title article: Energija

U uredu predsjednika Vlade Hercegbosanske županije održan je radni sastanak predsjednika Vlade Ivana Vukadina sa šefom ekonomskog odjela njemačkog veleposlanstva u Bosni i Hercegovini, Danielom Stinskyim te sa predstavnicima njemačke organizacije za tehničku suradnju GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) u BiH, Peterom Wolfom i zamjenicom direktorice predstavništva njemačkog gospodarstva u BiH, direktoricom DEinternational d.o.o., Azrom Ramić.

Glavne teme sastanka bile su potencijal, iskorištenost i buduća ulaganja posebno njemačkih tvrtki u obnovljive izvore energije na prostoru Hercegbosanske županije.

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin govorio je o perspektivama i ciljevima budućega razvoja Hercegbosanske županije a između ostaloga posebno o projektima obnovljivih izvora energije pritom naglasivši iznimnu potrebu za izgradnjom nove, ali i nadogradnjom već postojeće elektroenergetske mreže kojom bi se proizvedena električna energija mogla na kvalitetan i siguran način distribuirati do krajnjih korisnika.

Sugovornici su se složili kako je potrebno nastaviti s već dobro ustaljenom praksom kada je riječ o proizvodnji energije iz obnovljivih izvora po čemu se Hercegbosanska županija već sada pozicionirala kao vodeća županija u Bosni i Hercegovini.  Gosti su pozdravili i pohvalili Vladu na dosad učinjenim  naporima u realiziranju projekata koji se provode na području Hercegbosanske županije te izrazili spremnost za davanjem pune potpore budućim projektima i programima, posebno onim u kojima  će sudjelovati njemačke tvrtke.

Navode iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok