• Short title article: Video

U Livnu je u organizaciji Linnovate Business Parka održana godišnja konferencija NEXT.

Cilj konferencije je široj publici predstaviti rad Linnovatea, privući nove korisnike, učvrstiti poslovne veze i poznanstva, ali i ostvariti nova s mnogobrojnim domaćim i međunarodnim javnim i privatnim institucijama/organizacijama.

Jedan od panelista na ovoj konferenciji bio je i Livnjak Mate Rimac, jedan od najuspješnijih poduzetnika s ovih područja koji je suosnivač Linnovatea u Livnu.

Kako je rekao Rimac, cilj je da ovaj kraj ne umre u potpunosti, da to nekako okrenemo da ide u smjeru rasta, da se vrati dio ljudi i da ovi iz dijaspore dođu i donesu neka svoja iskustva i možda kapital.

 

Kroz Linnovate pokušavamo pomoći ljudima koji već imaju svoje projekte ili žele imati, da oni brže mogu stasati, da se mogu brže razvijati, pomažemo im financijski, ali i savjetom i kroz projekte i da se oni mogu prijaviti na druge stvari, rekao je Rimac u izjavi za RTV Herceg-Bosne.

Prema njegovim riječima, već imaju dosta dobre rezultate, već se dosta toga pokrenulo, stvorilo dosta radnih mjesta.

Inače, brojni gospodarstvenici prepoznali su važnost Linnovatea i uključili se u ovu priču. Do sada su iz ovog projekta posao pokrenula 24 startupa.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok