• Short title article: Obilazak zdravstvenih ustanova

U četvrtak, 22.02.2024. godine, ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije Dijana Novković-Pećanac boravila je u radnoj posjeti Domu zdravlja u Drvaru, gdje se sastala sa direktorom ove javne zdravstvene ustanove Slavkom Rogićem.

Tijekom posjete, ministrica i direktor razgovarali su o stanju i problemima sa kojima se suočava Dom zdravlja u Drvaru, kao i o mogućnostima za poboljšanje kvaliteta pružanja primarne zdravstvene zaštite u Drvaru.

Dom zdravlja u Drvaru, sa ambulantom u Bosanskom Grahovu kao jedinicom u svom sastavu jedna je od najvažnijih javnih ustanova za stanovništvo ovih lokalnih zajednica, koje je uglavnom starije životne dobi, i kom je pružanje primarne zdravstvene zaštite od vitalnog značaja.

Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije i Vlada Hercegbosanske županije u proteklih nekoliko godina pružili su značajnu financijsku podršku Domu zdravlja u Drvaru, te time doprinijeli rješavanju gorućih problema i pozitivnom financijskom izvještaju ove javne zdravstvene ustanove za 2022. i 2023. godinu.

Ministrica Novković-Pećanac najavila je da će Ministarstvo, kao i Vlada, u skladu sa raspoloživim materijalnim sredstvima nastaviti pružati podršku svim javnim zdravstvenim ustanovama u Hercegbosanskoj županiji, te će u tom cilju obaviti radne posjete domovima zdravlja u svim općinama Hercegbosanske županije, kao i županijskoj bolnici.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok