• Short title article: ZKLS

Zagrebački klub livanjskih studenata (ZKLS), kao jedna od najaktivnijih udruga mladih na području Hercegbosanske županije, ove godine, po deseti put, organizirao je “Sajam karijera HBŽ“.

Sajam je započeo u Narodnom Sveučilištu gdje su članovi kluba održali predavanja o studentskom životu u Zagrebu i svim mogućnostima koje nudi zagrebačko sveučilište; od stipendija, razmjene studenata itd.

Otvaranju sajma su bili i nazočni predstavnici Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije koji su financijski potpomogli  održavanju Sajma karijera, kao i predstavnici grada Livna.

Svaki fakultet, sastavnica Sveučilišta u Zagrebu imao je svoj štand na kojem su ih njihovi studenti, uglavnom s područja Livna predstavili te podijeliti svoje iskustvo s maturantima ove županije.

“Namjera nam je kao i prethodnih godina pomoći mladima pri odabiru fakulteta, dati korisne savjete o studiranju i pomoći pri odabiru budućeg zanimanja”, istakli su iz Zagrebačkog kluba livanjskih studenata.

Ove godine, svoj štand imalo je i Ministarstvo obrane BiH koji su informirali učenika završnih razreda srednje škole o prijemu u djelatnu vojnu službu pružajući na taj način priliku mladim, svršenim srednjoškolcima da svoju karijeru posvete službi u Oružanim snagama BiH.

Većini tih studenata međutim, primarni cilj je pohađati fakultete u Zagrebu ili Splitu te u Mostaru.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok