• Short title article: Državni tajnik

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas, boravio je danas u službenom posjetu gradu Livnu.

U zgradi Gradske uprave upriličen je sastanak kojem je domaćin bio gradonačelnik Livna Darko Čondrić s dopredsjednikom Gradskog vijeća Ivanom Perišom te suradnicima.

Projekti s ciljem razvoja Livna i unapređenja gospodarstva bili su tema razgovora kao i predstavljanje svih aktivnosti Grada Livna na realizaciji istih. Bilo je riječi o do sad realiziranim projektima uz pomoć državnog ureda za Hrvate izvan RH poput izmjene krovišta na Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić kao i o budućem projektu izgradnje novog dječjeg vrtića Pčelice.

Gradonačelnik Čondrić je zahvalio na dosadašnjem sudjelovanju Središnjeg ureda i Vlade Republike Hrvatske s financijskim sredstvima u pojedinim projektima na području Livna te izrazio uvjerenje u nastavak suradnje i u buduće. Kazao je da će Grad Livno će konkurirati s projektima koji su na dobrobit svih stanovnika Livna a osobito najmlađe populacije.

„Kroz projekte smo usmjereni na našu djecu, na ostanak mladih ljudi i nastavit ćemo donositi mjere u tom pravcu a sve s ciljem poboljšanja životnih uvjeta na livanjskom području“, kazao je gradonačelnik Čondrić.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, kojem je nazočio i konzul Republike Hrvatske u Livnu Tomislav Vrdoljak, izaslanstvo je posjetilo sportski centar na Zgonima i tamošnje infrastrukturne radove.

Obraćajući se novinarima državni tajnik Zvonko Milas je naglasio važnost povezanosti Hrvata.

„Zadovoljstvo mi je da je riječ o projektima kojima se stvaraju uvjeti djeci i mladima odnosno svima onima koji će kroz obrazovanje, sport i sve druge segmente života ovdje se razvijati, ostati i stvarati nove vrijednosti“, kazao je Milas.

Prigodom posjete posebno je bilo riječi o nogometnom kampu „Zlatko Dalić“ čije održavanje također podržava Središnji državni ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Posjet je bio prigoda članovima Uprave NK Troglav 1918. uručiti zahvalnicu Zvonki Milasu na dosadašnjoj potpori te razgova

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok