Priča Thomasa i Irene Howard je poput fiktivne romanse.

Kada ju je sreo bio je tek devetogodišnji dječak. Irene je živjela četiri kuće od Thomasa. Thomas se sprijateljio s Ireninim bratom Frankom kako bi joj bio što bliže. A osjećaji su od prvog dana bili uzajamni, piše Your tango.

Ovaj par je tako nerazdvojan od 1941. kada je 19-godišnji Thomas bio u vojski tijekom Drugog svjetskog rata, a kada se vratio 1945. vjenčali su se. Dakle poznaju se 84 godine, a upravo su proslavili 70 godina braka i tvrde kako su danas sretniji nego ikada.

A odali su i tajnu svoje, gotovo 90-godišnje romanse.

1. Budite sretni što je partner izabrao baš vas.

Kada je bio mlađi Thomas je priznao kako se borio sa svojim prijateljima za Irene. Pozivali su je na spojeve, ali se izborio za njihovu ljubav. Ništa ju nije činilo vrijednijom od mogućnosti da ju mogu izgubiti, kaže on. Stoga, trebate znati koliko vrijedi vaš partner i stalno se podsjećati na to.

2. Stalno se poštujte međusobno.

Poštovanje je ključ uspjeha dugovječnih brakova, tvrde supružnici. Morate se naučiti cijeniti jer od tu proizlazi sva ljubav.

3. Upoznajte se dobro prije ženidbe.

Oni su imali tu sreću da su odrastali zajedno pa je tako Thomas Ireninim roditeljima bio poput sina, a ona njegovim kao rođena kći. Vi možda ne budete imali tu sreću, ali to ne znači da nećete doživjeti jednaku romansu. Zato se potrudite što više vremena provoditi zajedno, prije nego se odlučite na brak.

4. Znajte kako argumentirati u prepirkama, a i kako "smiriti strasti".

Ključ kod svađi je da znate kako se "dobro" svađati. Shvatite što je to oko čega se u biti svađate i uvijek se na kraju  dana pomirite. I oni priznaju kako su se znali posvađati, ali svaki put, ukoliko su bili u krivu bi jedno drugom priznali grešku.

5. Budite ponosni na svog partnera.

Ako želite imati sretan i dug brak budite uvijek ponosni na partnera. Ali Thomas i Irene ne misle pritom na izgled partnera, već da budete zaista ponosni na ljudsko biće koje imate pored sebe. I uspjehe partnera doživljavate kao da su vaši. A romantični Thomas kaže kako bi opet oženio istu djevojku da se može vratiti u prošlost.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok