S godinama postajemo manje vitalni, tromiji i umorniji, a sve promjene tijelo jače pamti kako stari.

Nažalost iz toga nije isključena i vaša muškost pa pročitajte što ju 'pogađa' i koji su simptomi 'umornog uda', piše Men's Health. Prenosi Slobodna Dalmacija.

Počinje visiti

Trebali biste se pripremiti na to kako će vam s godinama mošnje početi visjeti, a to se događa zbog gubitka mišićne mase.

No, ništa nije tako crno pa tako danas postoje zahvati kojima se možete podvrći i zategnuti kožu mošnji.

Trajno se skuplja

Doći će i do gubitka veličine jer se straošću gubi elastičnost kože, koju zamjenjuje kolagen. A trebali biste znati i kako se debljanjem smanjuje jer salo trbuha samo pogoršava stvar i pritišće ud još dublje pod kožu.

Postaje zakrivljen

Nemojte se iznenaditi ako vam se počne naginjati u lijevo, zatim u desno. To se događa zbog ozljeda na sportskim aktivnostima ili blažim i bezopasnim ozljedama od seksa. A kako naše tijelo sve pamti tako nam u starosti sve te male nebrige za tijelo počinje naplaćivati.

Erektilna disfunkcija

Vjerovali ili ne više od 30 milijuna muškaraca diljem svijeta pati od erektilne disfunkcije, a razlog tome je gubitak krvi u penisu.

Ali ne trebate naročito brinuti jer ukoliko čitav život pazite na to da se zdravo hranite i povremeno vježbate ovo će vas zaobići, kažu stručnjaci. No, čak i ako vas 'pogodi', znamo kako je estetska kirurgija danas jedna od najrazvijenijih grana medicine te brojnim zahvatima, tretmanima, implantantima, injekcijama i preparatima disfunkcija 'magično nestaje' s repertoara vaših briga.

Veliko R

Nudisti i obožavatelji solarija bit će skloniji razvijanju rizika od raka kože penisa. Tako da spadate li u ovu kategoriju nemojte samo odmahivati rukom jer je u ekstremnim slučajevima potrebno čak i odstraniti cijeli penis.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok