Od kotača, preko demokracije pa do penicilina i vodootporne maskare, ljudska je vrsta zaslužna za ključna otkrića i inovacije. Sada postoji još jedna ideja koja se može svrstati u kategoriju 'Najbolje inovacije ikada'.

Naime, riječ je o 'scrotoxu' , odnosno botoxu za testise.

Muškarci nisu negativno nastrojeni prema estetskoj kirurgiji, a Metro izvještava kako je broj onih koji se podvrgavaju ovakvim zahvatima dvostruko porastao tijekom posljednjeg desetljeća.

'Podizanje tetisa' uključuje doze botoxa i samo je jedna od procedura kojoj se mogu podvrgnuti.

Mark Norfolk, direktor klinike Transform kazao je:

'Tijekom posljednjih godina, zahtjevi za tretman testisa botoxom dvostruko se poevaćao što znači da itekakko postoji interes za ovu proceduru'. Prenosi Slobodna Dalmacija.

Ipak, klinika u kojoj je zaposlen ne nudi uslige scrotoxa zbog 'mogućeg rizika i komplikacija povezanih sa tretmanom ovog dijela tijela'.

Scrotox može smanjiti znojenje, bore te učiniti testise većima jer na ovaj način dolazi do opuštanja mišića.

Prema Wirth Plastic Surgery, 'brojni biciklisti i trkači vole stavljati botox u ovo područje jer se tako rješavaju iritacija kože do kojih dolazi zbog pojačanog znojenja i trljanja.

'Ovo je jednako važno kao pomlađivanje kože lica'. Ipak, ovaj se tretman ne treba uzimati olako, izvještava Mirror Online.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok