Postoje mnoga rešenja kako doskočiti hrkanju, a najviše poklonika svakako imaju ona koja možemo dobiti prirodnim putem. Osim toga, hrkanje može biti i vrlo opasno pa ga treba ozbiljno shvatiti.

Donosimo vam nekoliko načina kojima prirodnim putem možete riješiti taj poremećaj.

Maslinovo ulje

Ljekovito je za razne stvari, pa tako i za hrkanje. Stručnjaci savjetuju jednu do dvije žličice maslinovog ulja svaku večer prije odlaska na počinak. Postupak ponavljajte nekoliko dana.

Kadulja

Ima protuupalna svojstva, ali je izvrsna i za reguliranje razine krvnog tlaka kao i šećera u krvi. Šaka listova kadulje, nekoliko žličica jabučnog octa i ručnik je sve što vam treba za lijek koji vas može trajno osloboditi hrkanja. Skuhajte vodu, stavite lišće u nju, nagnite se i pokrijte glavu ručnikom te inhalirajte. Možete dodati i pokoju žličicu jabučnog octa.

Češnjak

Nerijetko se može čuti kako ljuta hrana pomaže protiv hrkanja jer isušuje nosne kanale, pa stoga smanjuje gomilanje sluzi koja blokira sinuse i otežava disanje. U svakom slučaju, češnjak prije spavanja, uz večeru ili bez dodataka, sigurno će pomoći.

Čaj od koprive

Žlicu osušenih listova koprive prelijte šalicom prokuhane vode. Pustite da odstoji pet minuta, a potom popijte čaj. Pijte tri šalice čaja dnevno.

Net.hr

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok