• Short title article: Glavni grad jedne EU članice

Prema novim istraživanjima, Dublin nije grad u kojem se najviše pije na svijetu.

Dublin je završio na drugom mjestu, ispod atraktivne europske turističke destinacije – Praga, glavnog grada Češke.

U nedavnom istraživanju destinacija s “visokom količinom alkohola”, putnička platforma Holidu sastavila je popis gradova u kojima se najviše pije.

Ova se ljestvica temeljila na broju kasnonoćnih aktivnosti dostupnih u gradu i postotku lokalnih konzumenata koji su imali “tež sesiju” u posljednjih 30 dana – gotovo polovica u slučaju Dublina, prema studiji.

Istraživanje također tvrdi da nevjerojatnih 81,3 posto irskog stanovništva pije alkohol, što je najveći postotak u bilo kojoj analiziranoj zemlji.

Ipak, grad koji je u rangu iznad Dublina je Prag, grad iz bajke u kojem lokalno stanovništvo konzumira najviše pića po glavi stanovnika na svijetu s oko 481 piva po osobi.

Gotovo 19 posto svih TripAdvisor “stvari koje treba učiniti” u Pragu uključuje alkohol, od pubova do srednjovjekovnih koktel barova.

Berlin je na trećem mjestu, a studija tvrdi da četiri od pet Nijemaca piju alkohol po prosječnoj cijeni od 4,52 eura po litri.

No, britanski Metro piše da je Dublin možda nepravedno izmakao prvom mjestu jer glavni grad Republike Irske ima pregršt atrakcija vezanih uz alkohol, pa čak i dom Guinnessovog skladišta – vodeće turističke atrakcije u Europi.

Upravo je ovo mjesto proglašeno najboljom turističkom atrakcijom u Europi 2023. godine prema izboru World Travel Awardsa. Prenosi N1.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok