Britanski BBC javlja kako sedmerostruki svjetski F1 prvak Michael Schumacher još nije u stanju hodati, skoro dvije godine i devet mjeseci nakon skijaške nesreće u francuskim Alpama i teške ozljede glave, piše GP1.

Informacija je objavljena nakon što je Schumacherovo stanje objašnjeno hamburškom sudu u procesu kojeg Schumacherova obitelj vodi protiv njemačkog časopisa Bunte.

Još prije devet mjeseci taj je časopis citirao svoje izvore koji su tvrdili da je, uz pomoć terapeuta, Schumacher u stanju učiniti nekoliko koraka i podići jednu ruku.

No, odvjetnik Schumacherovih, Felix Damm, potvrdio je sada na sudu da slavni vozač ne može hodati.

Odmah nakon objave spornog članka u Bunteu Schumacherova agentica Sabine Kehm objavila je priopćenje u kojem je stajalo:

- Na žalost, prisiljeni smo pojasniti, potaknuti jednim objavljenim člankom, kako tvrdnja da  se Michael opet može micati nije istinita. Takve su spekulacije neodgovorne jer je, zbog ozbiljnosti njegovih ozljeda, privatnost izuzetno važna. Na žalost, takve tvrdnje također pružaju lažne nade mnogim ljudima uključenim u cijelu situaciju.

BBC navodi kako je vijest o Dammovoj izjavi na sudu, kao i ranije priopćenje Sabine Kehm, jedna od izuzetno rijetkih informacija o stvarnoj prirodi Schumacherovog zdravstvenog stanja.

On se ozlijedio krajem prosinca 2013. i potom je proveo šest mjeseci u induciranoj komi, da bi sredinom 2014. bio prebačen na kućnu njegu u obiteljskoj rezidenciji u Švicarskoj.

U posljednje dvije godine mnogi svjetski mediji, i mnoge poznate ličnosti, uveliko su spekulirali o stvarnom Schumacherovom stanju. BBC tako citira bivšeg Ferrarijevog predsjednika i čovjeka vrlo bliskog obitelji Schumacher, koji je prije pola godine izjavio:

- Imam vijesti i, na žalost, one nisu dobre.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok