Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić bio je u petak najveća zvijezda 11. izdanja Weekend Media Festivala u Rovinju, gdje je tijekom panel diskusije sudionicima festivala otkrio tajnu uspjeha, podijelio svoja razmišljanja o pobjedničkom mentalitetu reprezentacije te naglasio da mu je fokus trenutno na Europskom prvenstvu 2020. godine.

U trenutku kad sam prihvatio klupu reprezentacije situacija je bila teška i nezgodna. Tražili su čovjeka koji može izvući nešto, a ja nisam dvojio ni trenutka. Postati izbornik hrvatske reprezentacije bila je oduvijek moja ambicija. Nisam imao pravo kazati ne. Od početka sam vjerovao u igrače i u sebe, rekao je srebrni Dalić u razgovoru s moderatorom Ivanom Blažičkom. Javlja HRT.

Istaknuvši kako treba biti samo pozitivan te da nikada nije bio negativan niti ikoga napadao, Dalić je rekao da mu je prije Svjetskog prvenstva u Rusiji u fokusu bila prva utakmica protiv Nigerije.

Vjerujte mi, Nigerija mi je bila i doručak i ručak i večera. Od tamo je sve nekako krenulo svojim tijekom jer do tada situacija i sama atmosfera, osim na pripremama, nije baš bila sjajna, rekao je Dalić koji je odgovarajući na pitanja o najvećim izazovima izborničkog posla te o odnosu s igračima izjavio da je vrlo brzo shvatio da njegova uloga nije da dečke uči igrati nogomet.

Trebalo ih je samo posložiti u homogenu skupinu i uvjeriti ih da mogu ostvariti rezultat. Kad sam počinjao s trenerskim poslom, bio sam agresivniji. No, ubrzo sam shvatio da igračima moram priči kao prijatelj. Nisam donio ni jednu odluku bez da sam prije toga popričao s igračima, naglasio je izbornik Dalić. 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok