Dr. Boris Nemec, najdugovječniji liječnik hrvatske nogometne reprezentacije, ovih se dana oprostio od svojih reprezentativnih obaveza.

Kao liječnik reprezentacije sudjelovao je na svim dosadašnjim europskim i svjetskim prvenstvima na kojima je nastupala hrvatska reprezentacija. U programu Radio Rijeke prisjetio se brojnih anegdota koje je doživio, a ispričao je i priču o vaterpolskoj kapici koju je Vedran Ćorluka nosio na Europskom prvenstvu 2016. godine.

- Ćorluka je zadobio ozljedu, posjekotinu na nezgodnom mjestu na glavi i nikako ne možeš zaustaviti krvarenje. Na čelu, npr. staviš flaster, staviš zavoj i učvrstiš. Međutim, to je bilo više na tjemenu. Tako da bi se zavoj koji smo stavili pomaknuo kad bi udario loptu glavom i naguravao se s igračima te je opet krvario. Oglavak je jako pun krvnih žila i jako krvari. Na poluvremenu smo mu to sašili, no, opet je udario loptu i krenulo je krvarenje. Zatim je trebalo mirovati, ali on nije mogao kao stožerni igrač. Mi smo zatim razmišljali, da mu neka kapa treba, onda se Nderim Redžaj sjetio - "A da mi nabavimo vaterpolo kapicu". Ja kažem izvrsna ideja i zovem Matešu, dal' može neku kapicu poslati, ona je došla za nekoliko dana, pričao je dr. Nemec.

- Ali kad smo Ćorluki to dali, on nas je istjerao - "Svi će mi se smijati". Onda je kolega Bahtijarević rekao - "Ma bit ćeš glavni, Čarli, bit će štos".  Zavezao je on kapicu i sve se počeli smijati. No, stavio ju je na utakmici i postala je hit.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok