Drugi poraz Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, onaj od Grčke 76:65, ostavio je gorak okus u ustima svih ljubitelja košarke u domovini. Pred novinare su izašli hrvatski izbornik Jasmin Repeša i Damir Markota koji nisu skrivali razočaranje prikazanim protiv Grčke.

"Bilo je dobrih i loših stvari. Grčka je najteži protivnik u našoj skupini. Glavu gore, ništa nije gotovo. U ovakvoj smo situaciji bili i prošle godine i dobro smo reagirali. Suci dozvoljavaju previše. Nismo se u glavi pripremili da se tolerira udaranje", objasnio je Markota.

Upitan za sutrašnju utakmicu protiv Portorika u kojoj bi pobjeda donijela potvrdu prolaza u daljni tijek natjecanja, Markota je rekao: "Poštujemo ih maksimalno, ali moramo vratiti naš ponos."

Hrvatski izbornik Repeša složio se s Markotom i posebno se osvrnuo na sudački kriterij i činjenicu da se Hrvatska na njega još nije priviknula.

"Što sam im rekao na okupljanju? Rekao sam im jednim dijelom ono što je Markota rekao. Nije moguće da se nakon četiri utakmice nismo prilagodili na kriterij. Ovo mi se nije dogodilo još nikad u karijeri. Najbolji pokazatelj odnosa snaga na terenu je broj asista kojih smo imali dvostruko manje" (9:23).

Nadolazeći ogled protiv Portorika Repeša je komentirao:

"Nadam se da ćemo dobiti i adaptirati se na kriterij. To je reprezentacija s dosta pojedinačne kvalitete. Svi znamo tko su Barea, Arroyo. Nisu kao Grčka, ali mi moramo dobiti.

Net.hr

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok