Nakon što su se najjači europski nogometni klubovi vratili sa zimske stanke te odigrali po par kola u domaćim prvenstvima, u utorak i srijedu vraća nam se nogometna Liga prvaka. Jedan od čudnijih ždrjebova koji se zbog greške u programu koji računa potencijalne parove morao ponoviti, spojio je neke izuzetno zanimljive parove.

Ljubitelji ovog sporta i natjecanja tako će moći uživati u vrlo dobrim utakmicama od kojih vrijedi za ovu fazu izdvojiti dvoboj PSG-a i madridskog Real, Atletica i Uniteda te Intera i Liverpoola. No, oni koji gledaju i nešto širu sliku, mogli bi se zapitati tko bi ove sezone mogao podići trofej Lige prvaka. Donosimo stoga listu favorita.

Još jednom City

Kao i zadnjih nekoliko godina, glavni favorit za osvajanje Lige prvaka je Manchester City. Sportske kladionice u Hrvatskoj, ali i one najveće strane kladionice, već su napravile naviku od uvrštavanja Cityja na prvo mjesto liste favorita, iako on to iz godine u godinu ne uspijeva opravdati. No, ove godine će dobiti još jednu priliku za time, a u dvoboju osmine finala natjecanja igrat će protiv portugalskog Sportinga. Naravno, u tom su dvomeču također veliki favoriti za prolaz.

Bayern prvi pratitelj

Njemački je Bayern na drugoj poziciji favorita i tu se nalazi potpuno opravdano. Kroz svoju je grupu prošao vrlo uvjerljivo, a upisao je svih šest pobjeda iz isto toliko utakmica. Sada će za prolazak u četvrtinu finala igrati protiv austrijskog Salzburga i gotovo nitko ne očekuje nekakvo iznenađenje u tom dvoboju. Vrijedi istaknuti da niti razlika u kvotama pri procjenama kladionica nije prevelika te se može reći kako je Bayern odmah uz City u toj kategoriji potencijalnih osvajača Lige prvaka.

Liverpool zaokružuje top 3

Ekipa koja se nalazi na trećem mjestu favorita za osvajanje Lige prvaka je Liverpool. Neki bi možda na ovo mjesto uvrstili i ekipe kao što su branitelji naslova Chelsea ili PSG, ali kladionice su procijenile kako je Liverpool ekipa koja tu zaslužuje biti. Naravno, definitivno se ne može reći da ova engleska momčad nema potencijala otići do samog kraja, a oni će u osmini finala Lige prvaka igrati protiv Intera i to će svakako biti jedan od zanimljivijih duela.

Chelsea i PSG ispred ostatka ekipa

Četvrti i peti favoriti za osvajanje Lige prvaka su Chelsea i PSG, a kvote koje su postavile kladionice, sugeriraju kako ostale ekipe izvan ovih top 5 koje smo spomenuli gotovo da nemaju šanse otići do samog kraja. Gledajući realno zadnjih nekoliko godina, to zapravo i jest bilo tako, a ove sezone se očekuje neki sličan scenarij.

Salzburg najveći autsajder

Ekipa kojoj se daju daleko najmanje šanse da bi mogla osvojiti Ligu prvaka je Salzburg. Kao što smo rekli, oni igraju s Bayernom u osmini finala i već se u tom dvoboju očekuje kako će ispasti. Među najveće autsajdere uvršteni su i Sporting, Lille, Benfica te Villarreal. Unatoč tome, za svaku se od ovih ekipa može reći dosta pozitivnih stvari te nam ostaje vidjeti hoćemo li ove godine imati neko iznenađenje ili će i ona nalikovati na neka od prethodnih izdanja najjačeg klupskog natjecanja na svijetu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok