• Short title article: Matković

Hrvatski centar Karlo Matković odigrao je svoju dosad najbolju utakmicu u dresu New Orleans Pelicansa na NBA Ljetnoj ligi u Las Vegasu.

U pobjedi svoje momčadi protiv Phoenix Sunsa 82:73 sudjelovao je s 13 koševa, pet skokova, tri blokade i po jednom asistencijom i osvojenom loptom.

Kao i u prve dvije utakmice u Las Vegasu, Matković je startao u petorci Pelicansa, a ovoga je puta na terenu proveo 20 minuta i 40 sekundi te imao šut za dva 4-7 uz pogođenih pet od šest slobodnih bacanja. Jedini učinkovitiji od njega kod Pelicansa bio je Tevian Jones sa 16 poena, dok je Sunse predvodio Hunter Hale s 21 ubačajem. Piše Index.hr.

Za Pelicanse je ovo bila druga pobjeda na Ljetnoj ligi. Matkovića su Pelicansi izabrali na draftu 2022. godine kao ukupno 52., a prošle je sezone ovaj 22-godišnjak igrao za Cedevitu Olimpiju. Tamo će najvjerojatnije igrati i iduće sezone pa tek onda razmotriti odlazak u NBA, što je u intervjuu za Index najavio njegov agent Miško Ražnatović:

"Igrat će Ljetnu ligu ove godine, ali mislim da još neće potpisati ugovor. Očekujem da će to učiniti iduće sezone, da ne kažem da sam uvjeren."

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok