• Short title article: Slučaj zastava

Hrvatska i Turska igrat će 12. listopada u Osijeku utakmicu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo.

Izgledno je da će Hrvatska u toj utakmici biti domaćin pred praznim tribinama. Potvrdio je to predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a o svemu se očitovao i izbornik reprezentacije Zlatko Dalić.

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić i izbornik Zlatko Dalić uvjereni su da je incident s ustaškom zastavom u Rijeci bio rezultat organizirane akcije protiv hrvatske reprezentacije. O tome i mogućoj kazni su govorili za Dnevnik Nove TV.

"To bi bila velika nepravda prema hrvatskoj reprezentaciji, prema hrvatskim navijačima i hrvatskom narodu. To je sve bilo namješteno jer kako drugačije objasniti da se pojavi jedna zastava među stotinama zastava i baš ta se uslika i baš to se u tim momentima pojavi i netko ju uslika" rekao je Dalić pa dodao:

"Na kraju nas prijave one organizacije koje se time bave, koje od toga žive i traže kaznu protiv Hrvatske. To je po meni glupost i nastavak traženja nekakvih načina da se mi zaustavimo. To je sve krenulo još više nakon Rotterdama gdje je bilo 35 tisuća navijača, da se zaustavi hrvatska reprezentacija na bilo koji način i ovo je jedan od načina da nas se kazni da ne igramo pred našim navijačima.

Izbornik ipak vjeruje da UEFA neće isprazniti Opus Arenu.
"Ja sam čvrsto uvjeren da se to neće desiti da to neće biti jer mi to nismo zaslužili. Koliko znam, Savez radi sve što je u njihovoj moći da nađu tko je to organizirao, tko je to napravio da se radi ta hajka na reprezentaciju i vjerujem da ćemo mi ipak u Osijeku biti s navijačima" rekao je Dalić pa zaključio:

"To se mora strogo kazniti i naći tko je to napravio, tko je to organizirao jer to sad daje povoda i drugim pojedincima za takve gluposti tako kažnjavaju reprezentaciju, a ima puno više ljudi koji je vole i koji je prate, koji uživaju s njom."

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok