Njemačke novine Süddeutsche Zeitung objavile su jezivu prepisku ISIS-ovca uoči napada u Njemačkoj u srpnju.

Za njemačku policiju te poruke su najbolji dokaz da su napadači, Riaz Khan Ahmadzai i Mohammad Daleel, bili u komunikaciji s terorističkom 'središnjicom' sve do samih početka napada, prenosi Jutarnji list.

Afganistanac Riaz Khan Ahmadzai ubijen je od strane policije 18. srpnja nakon što je u vlaku u Wurzburgu ozlijedio petero ljudi. Poruke koje posjeduje policije svjedoče da je Ahmadzai u početku htio koristiti nož, ali je onda dobio novi savjet od njegovog nadređenog.

- Ne nož, koristi sjekiru. Šteta će biti veća.

Dan ranije 'središnjica' je tražila Afganistanca da izvede nekakav napad automobilom, ali se Ahmadzai požalio da ne zna voditi auto i da nema vremena učiti, jer 'želi u raj već večeras'...

Nekoliko minuta uoči napada terorist je poslao poruku 'počinjem', a ubrzo je stigao i odgovor.

- Brzo ćeš u raj.

Nekoliko dana poslije sirijski tražitelj azila, Mohammad Daleel, detonirao je eksploziv na glazbenom festivalu Ansbachu. Srećom, zadatak nije odradio baš najbolje, jer na kraju je ubio samo - sebe. Uoči festivala hvalio se nadređenima da je pomno izabrao tu manifestaciju izabrao jer će tamo biti puno ljudi.

- Sve ih poubijaj! Neka svi leže nepomično na tlu... - stigao je odgovor.

Međutim, kada je Mohammad vidio kakvo je osiguranje na festivalu, počeo se predomišljati...

- Probij se kroz policiju i utrči među ljude - stigla je prva poruka, a kasnije je bilo vidljivo da su se šefovi uznemirili kada su shvatili da čovjek oklijeva. Rekli su mu da ide u neki restoran i tamo se raznese.

- Što se događa s tobom? Ja bih to napravio makar ubio samo dvoje ljudi. Vjeruj u Boga i kreni prema restoranu.

Srećom, to se nije dogodilo. Ipak je krenuo na festival, gdje mu plan nije upalio. Ozlijedio je 15 ljudi, a ubio samo sebe, piše Jutarnji list.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok