Australski imam Mostafa Rashid dugo će pamtiti svoje gostovanje na egipatskoj televiziji gdje je toliko naljutio vrlo tradicionalnog odvjetnika da ga je ovaj pokušao pretući s - cipelom.

Ove godine rasprava o nošenju burki aktualizirala se diljem cijelog svijeta, a ponajviše u Europi. O burki se raspravljalo i u jednoj emisiji na egipatskoj televiziji u koju su kao gosti bili pozvani jedan odvjetnik i sydneyski imam Mostafa Rashid. Pišu 24sata.hr.

Nakon što je Rashid pred milijunskom publikom izjavio da on burku vidi kao 'dio kulturne tradicije, a ne vjersku obavezu' te da 'nigdje ne piše da muslimani ne smiju piti alkohol', drugi je gost, inače odvjetnik, u trenutku izgubio živce, izuo cipelu i nasrnuo na imama.

U 'krkljanac' su ubrzo uletjeli članovi produkcije i razdvojili zaraćeni dvojac, nakon čega se imam povukao iz studija. U tučnjavi je ozlijeđen jedan član produkcije, a Rashidu ovo nije prvi takav incident. On je naime svojim modernim stavovima već nekoliko puta 'dizao prašinu' u muslimanskim krugovima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok