Ugostiteljski objekti od srijede, 14. listopada mogu raditi od 6 do 24 sata, odluka je o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena u ugostiteljstvu koju je u utorak poslijepodne objavio Stožer civilne zaštite RH.

Tom se odlukom privremeno, za vrijeme dok traje epidemija bolesti covid-1 uređen način rada i ograničeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga, navodi se na web stranicama Stožera.

Odluka se primjenjuje od 14. listopada i odnosi se na sve vrste ugostiteljskih objekata, kao i na pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), osim za usluge smještaja.

Odluka se ne odnosni na hotele i kampove i ostale ugostiteljske objekte za smještaj, osim za ugostiteljske objekte drugih skupina koji rade u njihovom sastavu.

Na prijedlog županijskog stožera civilne zaštite radno vrijeme ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga može se, za područje pojedine jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, dodatno ograničiti, napominju iz Stožera.

Pravne ili fizičke osobe koje upravljaju ugostiteljskim objektima, pružatelji ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i OPG-ovi obvezni su organizirati rad u skladu s općim i posebnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) te osigurati da se njihovi zaposlenici i gosti pridržavaju utvrđenih epidemioloških mjera, navodi se u odluci o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga.

A Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je jučer nove preporuke za ugostitelje, noćne barove i klubove, kao i za djelatnosti pripreme i posluživanja hrane te svadbe. Podsjetimo, Stožer je ranije jučer objavio odluku prema kojoj se svim ugostiteljima zabranjuje rad nakon ponoći. Javlja Hina.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok