Nakon dvadesetak godina, Split je opet bio domaćin najstarijeg izbora ljepote na državnoj razini, no kruna je ipak zablistala na lijepoj glavi – Zagrepčanke; 23-godišnja Antonija Gogić bila je jedna od najstarijih, ujedno i – po ocjenama žirija – najljepših djevojaka, te će stoga tijekom iduće godine predstavljati našu zemlju u inozemstvu.

Njezina je prva pratilja Kaštelanka egzotičnog izgleda Ivana Mandarić, dok je druga pratilja crnokosa Splićanka Hana Bašić. Četverolist tamnokose ljepote dopunila je Miss fotogeničnosti, Metkovka Andrea Anković, koja je prije ove priredbe osvojila mjesto druge pratilje na posljednjem regionalnom izboru, za miss Dubrovačko-neretvanske županije.

Veselu večer u Dioklecijanovim podrumima – koji, začudo, nisu bili prepunjeni – reporterka je pratila iz redova žirija, brojčanog sastava gotovo istog kao onog natjecateljica, kojih je bilo trinaest iz svih krajeva zemlje. Mimo običaja, članovi žirija nisu bili predstavljeni po redu, nego vjerojatno po svojevrsnom rangu važnosti, pa je tako prvi predstavljen zamjenik gradonačelnika.

Odabir izvođača bio je pomalo “egzotičan”, u kombinaciji s decentnim prostorom Dioklecijanovih podruma blago nadrealan; kruna te egzotike bio je nastup lokalne folkerice Asije, uz “klasika” Vucu, te dvojac Dalmatino i Igora Cukrova, nehajno odjevenog kao za kakvu ribarsku feštu. Osim defilea samih ljepotica, jedan od najuzbudljivijih trenutaka večeri bio je nastup pjevačice Lidije Bačić, koja je sve muške (a i ženske) poglede prikovala za sebe.

Iskusna manekenka

Pobjednica izbora na nj nije došla “grlom u jagode”, nego dobro pripremljena; Antonija Gogić, naime, već je pet godina članica modne agencije “Talia models” Tihane Harapin Zalepugin, i želja joj je ostati što duže u industriji ljepote i na pisti.

– Završila sam srednju Kemijsko-tehnološku školu, a upisat ću vjerojatno fakultet u istom pravcu, kako bih stekla diplomu inženjerke kemije. No, moja prava strast je pista i ljepota, nadam se da ću napraviti neku ozbiljnu karijeru u tom smislu – kazala je 23-godišnja ljepotica, koja u slobodno vrijeme trči, trenira pilates, ali i voli otići u teatar i pročitati dobru knjigu. Nedavno se družila s Kafkom i Nabokovom, a u planu joj je prionuti na čuvenu trilogiju Stiega Larssona.

Dečka nema, “ali to nije ni bitno”, kazala je uz neodoljiv osmijeh.

Posebna gošća večeri bila je aktualna Miss Italije Silvia Cataldi; ona je razmijenila službene darove sa splitskim dogradonačelnikom Goranom Kovačevićem, uz čiju su podršku šarmantne Iva Kontek i Maja Kuljiš, nove vlasnice licencije Miss Hrvatske, organizirale svoj prvi splitski izbor. Talijanska misica izrazila je na mješavini talijanskog i engleskog jezika svoje oduševljenje Splitom, a da u povratku ima što slušati na tečnom hrvatskom pobrinuo se Siniša Vuco, koji joj je darovao svoj CD.

Slobodna Dalmacija

 Majka (djevojačko prezime Kurbaša) nove miss Hrvatske je rodom iz livanjskog sela Ćosanlije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok