• Short title article: Problematična obitelj

Nakon tragedije koja se dogodila u u selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca, kada je Uroš Blažić (21) ubio osmero, a ranio 14 pucanjem iz vatrenog oružja, u Mladenovcu danima vlada muk.

- Mnogo sam se potresla. Svašta mi je prolazilo kroz glavu. Moji unučići voze bicikle ulicama, čak i ovi koji voze znaju da su djeca po ulicama i polako voze, a saznanje da je ovaj ludak došao u naše selo me uznemirilo - rekla je za Blic M. A. mještanka Vinjišta kod Kragujevca gdje je uhapšen Uroš Blažić.

Djeca nisu svjesna

Ona je dodala da su se svi mještani zaključali u svoje kuće.

- Iako su ga uhvatili mi se i dalje plašimo. Djeca nisu svjesna, ali su zato roditelji mnogo uplašeni da puste svoju djecu da odu na igralište. Svi se znamo u selu, svako svačije dijete čuva kao svoje. Ovo Vinjište nije doživjelo otkako sam živa - kaže rekla je ona.

Kako pričaju mještani Dubone, obitelj osumnjičenog U. B. odranije je poznata po problemima, koje je svakodnevno pravila svima oko sebe.

- Niko sa njima ne priča od najbližih komšija, koliko su to teški ljudi za suradnju. Mi smo imali problem sa njima oko imovine, a jednom je otac od U. B. nasrnuo na mog muža i traktorom, htio je da ga pregazi. Napadao ga je i sjekirom i mi šta ćemo, povukli se i šutali. Pokušali smo da prijavimo policiji, oni dođu, oduzmu mu oružje na neko vrijeme, pa mu vrate. Da se sve ovo ranije sasjeklo u korijenu do ovakve tuge sad sigurno ne bi došlo - kaže komšinica:

- Tada kada su nam uzeli pet metara imanja i još nam priprijetili, mi smo se iz straha povukli i odlučili da pustimo. Mi smo stari ljudi, nemamo mi snage da se svađamo okolo, a oni da nemaju poštovanja ni malo prema nama, to ne mogu da shvatim. Stvarno nemam riječi hvale za njih, a vjerujem da tako misli i ostatak komšiluka.

Dva masakra

Podsjetimo, poslije masakra u školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, dogodilo se novo masovno ubojstvo u Srbiji. Kod Mladenovca je Uroš Blažić u ponoćnom napadu automatskim oružjem ubio 8 osoba, a ranio 14.

Tako je u ova dva jeziva krvoprolića u Beogradu i okolini u manje od 48 sati ubijeno čak 17 osoba. On je uhapšen nakon višesatne potjere u okolini Mladenovca.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok