• Short title article: Studentica prava

Dok većina mladih u današnje vrijeme uzore traže u svijetu showbiznisa, dvadesetjednogodišnja Danijela Petrović iz Brusnika kod Ivanjice u Srbiji odlučila se krenuti potpuno drugim putem.

Kao najstarija od četiri sestre, Danijela radi sve poslove u kući, ali i pomaže ocu na radovima u pilani, nerijetko s njim odlazi u šumu da spreme drva, a na sve to student je druge godine Pravnog fakulteta i u indeksu joj se nalaze samo devetke i desetke, navodi Infoliga Ivanjica.

Zato, kako navode, ova lijepa djevojka ruši sve predrasude, pogotovo Ivanjičana koji je ovih dana mogu vidjeti kako pohađa obuku vožnje kamiona, s ciljem da unaprijedi svoj posao.

 

“Mnogo puta sam čula priču ‘što će tebi to, ti si ženko’, ali meni to nije važno, važno mi je da ostvarim svoje želje. Samo u obitelji znaju da polažem za kamion. Ima čudnih reakcija, nisu naviknuli ljudi vidjeti žensko kako vozi kamion. Uopće ne obraćam pažnju na to jer planiram voziti. Sada je potrebna pomoć mojoj obitelji, ali možda sutra svoju tvrtku otvorim”, rekla je ona za Infoligu Ivanjica.

Danijela dodaje kako ne postoje muški i ženski poslovi, te da svatko treba da radi ono što želi.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok