• Short title article: Nalet kamiona

Dva djelatnika Hrvatskih autocesta smrtno su stradala na radnom zadatku u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila jutros poslije 9 sati na autocesti A6 između tunela Podvugleš i Čardak u smjeru Zagreba, izvijestili su iz HAC-a.

Prometna nesreća dogodila se po završetku radnog zadatka i pripreme ophodarskog vozila za odlazak s lokacije. Kako navodi HAC u priopćenju, došlo je do naleta teretnog vozila na radnike i ophodarsko vozilo koje je bilo na zaustavnoj traci i propisno obilježeno. Javlja HRT.

- Točan uzrok nesreće znat ćemo po okončanju izvidnih radnji nadležne policijske uprave, naveli su.

Iz HAC-a izražavaju duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja, a obiteljima djelatnika izražavaju sućut.

- Ovim putem apeliramo na sve korisnike da se pridržavaju postavljenih ograničenja te da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti. Ponavljamo da su brzina, umor i nepažnja najčešći uzroci prometnih nesreća. Mislite na svoje bližnje, ali i bližnje drugih vozača kao i radnika koji rade na održavanju autocesta, priopćio je HAC.

- Molimo za razumijevanje u ovom teškom trenutku za obitelji naših djelatnika, kao i za našu tvrtku, dodaje se.

Iz HAC-a su također izvijestili kako je promet na tom dijelu autoceste u smjeru Zagreba u prekidu, i to između čvora Ravna Gora i Vrbovsko, te se preusmjerava na obilazni pravac čvor Ravna Gora (A6) - Ž5034 - D42 - čvor Vrbovsko (A6).

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok