• Short title article: Uhićena dvojica

U Splitu je u noći na subotu preminuo 22-godišnjak nakon ozljeda zadobivenih nožem.

Prva informacija splitsko-dalmatinske policija govorila je da je oko 00:55 došlo do naguravanja više osoba među kojima je 22-godišnjak zadobio ozljedu nožem. Prevezen je u KBC Split gdje je preminuo u 1:20. Privedene su tri osobe koje su dovedene u vezu s događajem. 

Tijekom jutra policija je objavila nove informacije te izvijestila da je ozlijeđeni 22-godišnjak zadobio ubodnu ranu u prsa. Prevezen je u bolnicu, no liječnici ga nisu uspjeli spasiti. 

"Odmah po zaprimljenoj dojavi policijski službenici su izišli na mjesto događaja koje su osigurali te su poduzeli radnje pronalaska osoba koje se dovode u vezu s događajem. Obaviještena je zamjenica Županijskog državnog odvjetništva koja je izišla na mjesto događaja i rukovodila očevidom. U službene prostorije dovedeno je više osoba od kojih su dvije uhićene u svezi ubojstva i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja kaznene odgovornosti", izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske. 

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, napadači su konzumenti narkotika, a radi se o trojici braće koji su ovisnici. U tom dijelu grada često obilaze ulice i traže novac.

Navodno su sva trojica napala 22-godišnjaka da bi u jednom trenutku najstariji nestao, vratio se s nožem i zadao mladiću ubodne rane. 

"Oni stanuju s bolesnom majkom i stalno se motaju u blizini, imaju ponašanje tipično za narkomane. Stoje na ulici, gnjave ljude svojim pričama i pitaju novac. Prije tjedan dana je najmlađi izgubio na kocki pa je divljao po kvartu i nogom razbio staklo na obližnjoj pekari. Najstariji je niži i malo jači dok su dva mlađa brata viši i mršavi od njega. Stalno su u iskidanoj odjeći i prljavi, ali ovako nešto da naprave nisam mogla ni zamisliti", ispričala je za Slobodnu jedna od stanara obližnje zgrade.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok