Općina Livno organizirat će u utorak, 27. rujna, svečanost obilježavanja završetka radova na zgradi Dječijeg vrtića „Sunčani most“ u Livnu.

Središnja svečanost će biti upriličena na platou ispred dječijeg vrtića u 12 sati, a nazočnima će se obratiti predstavnici UNDP-a, UNICEF-a te predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić i načelnik Općine Livno Luka Čelan.

Također, isti dan planiran je i obilazak radova na SSŠ “Silvije Strahimir Kranjčević”, kao i završetak projekta postavljanja plastenika u spomenutoj školi.

Naime, vrijednost uloženih radova na vrtiću iznosi 200 +.000 KM, čime će ova općina dobiti jednu predškolsko odgojnu ustanovu inkluzivnog karakter, a razlikovat će se od postojećih ustanova jer će u ovom vrtiću boraviti i djeca s posebnim potrebama.

Isto tako, predviđeno je da jedan određeni broj djece koja su iz obitelji slabijeg imovnog stanja bude oslobođen plaćanja boravka u vrtiću.

Uz općinu Livno, u realizaciji ovog projekta sudjelovali su Razvojni program ujedinjenih nacija UNDP i Vlada Hercegbosanske županije, dok je u opremanje vanjskog dijela vrtića, odnosno igrališta u dvorištu, uključen i UNICEF. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok