Županijska uprava civilne zaštite Hercegbosanske županije je inicirala zajednički sastanak u Livnu, koji je održan 23.srpnja 2014. godine, s predstavnicima Državne uprave zaštite i spašavanja (DUZS) Republike Hrvatske područnih ureda Split i Šibenik te predstavnicima MUP-a i GSS Hercegbosanske županije.

Tema sastanka je bila Prekogranična suradnja u provedbi mjera zaštite i spašavanja, prvenstveno zaštite od prostornih požara na pograničnom prostoru uz provedbu standardnih operativnih procedura (SOP-a) koje su dogovorene na sastanku u Bruxelles te suradnja i aktivnosti Gorske službe spašavanja Hercegbosanske županije i HGSS Republike Hrvatske u akcijama spašavanja ugroženih osoba.

Na sastanku je potvrđena dosadašnja dobra suradnja u provedbi mjera zaštite od prostornih požara uz angažiranje zračnih snaga-kanadera i zemnih snaga na pograničnim područjima.

Na kraju sastanka je donesen zaključak da se pokrene inicijativa kod nadležnih tijela DUZS RH i BiH za održavanje zajedničke vježbe na pograničnom području Dinare uz angažiranje vatrogasnih postrojbi i Gorskih službi spašavanja.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok