Rezanjem vrpce predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Branko Ivković zajedno s Ljiljom Mladina, ravnateljicom Doma zdravlja u Livnu u utorak 29. srpnja, svečano je otvorio prvu područnu ambulantu obiteljske medicine u Lištanima.

Područna ambulanta udaljena 25 kilometara od Livna pružat će usluge primarne zdravstvene zaštite kao i nekih hitnih intervencija od ponedjeljka do petka u vremenu od 11 do 15 sati.

Nazočnima su se prilikom puštanja u rad ambulante obratili ravnateljica Doma zdravlja Ljilja Mladina i predsjednik Vlade Branko Ivković, a novo uređene prostorije blagoslovio je župnik Župe Lištani don Adolf Višeticki.

- S obzirom na radove koji se izvode i u Doma zdravlja i najavu ravnateljice Mladina za otvaranje još nekoliko područnih ambulanti nadam se da se privodi kraju ovaj projekt obiteljske medicine, također se nadam da Vam usluge liječnika i medicinskog osoblja neće puno trebati, da će Vas zdravlje poslužiti, ali kada zatrebaju da će biti kvalitetne, rekao je predsjednik Vlade Branko Ivkoviću u svom obraćanju nazočnima.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok