Napokon je došao i taj dan da je ambulanta u Lištanima nakon devet godina ponovo otvorila svoja vrata. Ovim putem zahvaljujem Ravnateljici doma zdravlja koja je točno prije godinu dana pokrenula inicijativu za otvaranje iste i bili smo uporna do samog njenog otvaranja.

Tada sam kao predsjednik MZ Lištani preuzeo obavezu da saniramo devastiranu ambulantu. Obraćali smo se brojnim institucijama od Livna do Sarajeva da nam doniraju sredstva za obnovu iste, međutim odgovora nije bilo. Krajem prošle godine MZ Lištani napokon je osigurala  glavninu  sredstva za sanaciju zahvaljujući  tadašnjem predsjedniku Vlade HBŽ dr. Nediljku Rimcu, kojem ovom prilikom zahvaljujemo.

Kako  su na otvaranje ambulante pozvani  isključivo članovi HDZ-a BiH koji nisu apsolutno ništa poduzeli kako bi se ambulanta obnovila(osim Ravnateljice) a ne i mještani MZ Lištani koji  su odradili glavninu posla, kao čovjek koji je vodio radove, osjećam obavezu da  ovom prilikom zahvalim za doprinos posebno: Stipi Šeremetu – Ćipuli, Antunu Vidiću, Bošku Brčiću, Danijeli Čolić, Marijani Brčić, Slavici Šuker, Mirjani Rimac , Ivanu Barunu, Oliveru Gvozdenu i Niki Periću  kako bi naša ambulanta ponovo bila u funkciji. Nažalost, ova se imena  nisu mogla čuti na održanom otvaranju.

Jasno je da se predizborna kampanja itekako zahuktava i da se koristi svaka prilika za prisvajanje zasluga, kao i za osobnu prezentaciju pojedinca ili stranke, čak i u ovim humanim djelima koja su dobrim dijelom zasluga navedenih pojedinaca iz MZ Lištani a kojima na otvaranju nije upućeno niti simbolično hvala.

Predsjednik MZ Lištani: Božo Perić

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok