U vijećnici Gradske uprave Livna danas su potpisani ugovori za dodjelu pčelinjih društava s kompletnom pčelarskom opremom s korisnicima s područja Livna.

Riječ je o projektu koji Grad Livno provodi u suradnji s dobrotvornom organizacijom „MAID“ iz Sarajeva i livanjskom Udrugom pčelara „Li-Vrisak“ a u okviru projekta „Održivo pčelarstvo za marginalizirane obitelji i ruralno stanovništvo“  te na osnovu potpisanog sporazuma o suradnji.

Po završenom javnom pozivu odabrano je deset korisnika s kojima je ugovor u ime Grada Livna potpisao gradonačelnik Darko Čondrić. Projektom je predviđena dodjela stotinu pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo.

Nabavku navedenog sufinancira Grad Livno, MAID, Li-vrisak i krajnji korisnici. Svakom korisniku bit će dodijeljeno deset pčelinjih društava, pet u ovoj i pet u idućoj godini s kompletnom opremom za bavljenje pčelarstvom što podrazumijeva košnice s tri nastavka, satne osnove, matične rešetke, inox vrcaljku i ostali repromaterijal. Vrijednost projekta je oko stotinu trideset tisuća konvertibilnih maraka a Grad Livno snosi oko četrdeset posto od ukupne vrijednosti projekta.

Kroz projekt ce Udruga Li-vrisak dobiti strojeve za proizvodnju satnih osnova te punilicu meda. Predviđeno je kreiranje dizajna i ambalaže za med kao i održavanje sajma pčelarstva.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok