• Short title article: Pretres

Od strane djelatnika PU i PP Tomislavgrad dana, 20.12. 2023. godine u 12,00 sati na magistralnom putu M.6.1. u mjestu Mesihovina, zaustavljeno je motorno vozilo marke VW Golf kojim je upravljala osoba rođena ( 1972) godine iz Tomislavgrada, a kao suvozač u vozilu nalazila se osoba rođena ( 1985 ) godine iz Tomislavgrada.

Nakon što je odobrena naredba suca za prethodni postupak Općinskog suda Livno, izvršen je pretres motornog vozila i osoba zatečenih u motornom vozilu.

U vozilu marke VW Golf pronađena je prozirna PVC vrećica u kojoj se nalazila zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu cannabis, a kod osobe rođene ( 1985 ) godine, pronađena je PVC vrećica u kojoj se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, dok je kod osobe rođene ( 1972 ) godine pronađena prozirna PVC vrećica u kojoj se nalazila zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu cannabis.  

Nakon završenog očevida navedene osobe su lišene slobode i smještene u prostorije za osobe lišene slobode u PP Tomislavgrad, gdje će nad njima biti provedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su počinili iz čl. 238. KZ F BiH „ Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Navode iz MUP-a HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok