• Short title article: Odustaje

"Iako sam imao namjeru još jako puno toga raditi u Livnu za svoj 'privatni džep' s čim sve ovo financiram, ovo mi je bila dobra lekcija. Više ništa neću raditi, a da nije nešto što radim radi sebe", napisao je Rimac.

Hrvatski poduzetnik i inovator Mate Rimac objavio je kako će odustati od potpore projektima u rodnom Livnu nakon što se suočio s kritikama mještana dvaju sela uz Buško blato koji su se usprotivili izgradnji turističkog naselja na obroncima planine Tušnice. Piše Hina.

"Iako sam imao namjeru još jako puno toga raditi u Livnu za svoj 'privatni džep' s čim sve ovo financiram, ovo mi je bila dobra lekcija. Više ništa neću raditi, a da nije nešto što radim radi sebe", napisao je Rimac na Facebook profilu. Na taj je način rezignirano reagirao na medijske objave u kojima su prenesena stajališta mještana sela Miši i Golinjevo.

Sredinom travnja mještani iz ta dva sela zatražili su od vlasti grada Livna i Hercegbosanske županije da tvrtki Continetal Adventure ne dopusti izgradnju kuća za odmor.

Toj je tvrtki, koju je osnovao Mate Rimac zajedno s Marinom Mamuzom iz Livna, prodano 30.000 metara četvornih zemljišta iznad sela Miši, a po navodima mještana po niskoj cijeni su trebali dobiti još skoro pola milijuna četvornih metara zemljišta za razvijanje turizma. Mještani su u dopisu utvrdili kako taj projekt ugrožava njihovu životnu sredinu.

Direktor Continental Adventure Mamuza nakon toga je uputio zahtjev vlastima da im poništi dodijeljenu koncesiju odustajući od toga projekta. Ta tvrtka sa sjedištem u Livnu bavi se turizmom na otvorenome, nudi jednodnevne i višednevne izlete, te je pokrenula izgradnju prvog glamping turističkog naselja na tim prostorima.

Rimac je ponudio stanovnicima sela Miši i Golinjevo prodaju tvrtke Continetal Adventure u koju je, kako tvrdi, uložio dva milijuna eura.

Hrvatski poduzetnik i inovator godinama pomaže Livnu pa je pokrenuo i financira poslovni inkubator Linnovate, neprofitnu udrugu koja pomaže poduzetnicima početnicima da izgrade svoje firme. Tvrdi da je njegova jedina vodilja bila pomoći gradu za kojeg kaže da odumire i iz kojega ljudi svakodnevno odlaze.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok