Velika tragedija zadesila je rano jutros brčansko naselje Suljagića sokak kada je u požaru smrtno stradalo šest osoba, među njima dvoje djece. Susjedi tvrde da su vatru u kući vjerojatno raširile svijeće koje su stariji članovi obitelji zapalili jer su boravili u objektu bez struje.

Službenici brčanske policije jutros u 6:20 sati su dobili prijavu da je u ulici Sarajevska, na skretanju prema naselju Suljagića sokak izbio požar u stambenoj kući. Izlaskom na mjesto događaja, policija i vatrogasci su u kući pronašli šest mrtvih osoba, uz četvero ozlijeđenih.

Na mjestu događaja od ranih jutarnjih sati nalaze se ekipe istražitelja i policije koji obavljaju očevid i utvrđuju uzrok smrti šest osoba. Prema nezvaničnim informacijama, smrt stradalih je vjerojatno nastupila uslijed gušenja ugljen-monoksidom.

Dok nadležni obavljaju očevid, susjedi ispred ulaza u dvorište u kojem se nalazi kuća nijemo posmatraju sve ono što se dešava.

Kako prenosi portal Klix.ba, ova tragedija ih je mnogo potresla, posebno zbog činjenice da su bili u bliskom odnosu sa jedanaestočlanom romskom obitelji koja je živjela u neimaštini.

"Još uvijek ne mogu vjerovati što se dogodilo i kakva je tragedija zadesila naše susjedstvo. Ova obitelj je bila dobra i poštena, a smrt ih je zadesila zbog neimaštine. Nekada ranije, vlasnik kuće, koji je također poginuo, imao je kavanu, ali je nakon bolesti morao zatvoriti i tada je nastupila kriza kod njih. Živjeli su tako što su ostali članovi obitelji prosili. Znam da su bili više gladni nego siti, jednom riječju to je bila bijeda. U kući su imali jednu malu peć, a grijali su se tako što su im susjedi donosili drva", kaže susjed Meho Šečić.

On navodi da je ova brčanska obitelj živjela u kući bez struje i vode, naglasivši da su uvečer tri ili četiri svijeće palili kako bi osvjetlili prostorije u kojima su boravili.

"Prema onome što znam, požar su izazvale najvjerojatnije svijeće, a sve stradale ugušio je dim koji se stvorio u sobama. Nažalost, poginuli su otac, majka, kćerka, snaha i dvoje djece. Zet se uspio spasiti tako što je pobjegao nakon izbijanja požara, ali je četvero djece ozlijeđeno. Troje se nalazi kod nas u bolnici u Brčkom, dok je jedno prevezeno u Tuzlu. Nadam se da će svi od njih preživjeti", navodi Šečić, čije je svjedočenje potvrdilo i još nekoliko susjeda koji su se nalazile u neposrednoj blizini kuće.

Nadležni u javnost još uvijek ne izlaze sa previše informacija. Osim što su naveli da je šest osoba smrtno stradalo, a da su četiri ozlijeđene, iz brčanske policije su kazali da njihovi službenici na terenu vrše očevid pod nadzorom dežurnog tužitelja. Na mjestu događaja je i protupožarni inspektor te se utvrđuju sve okolnosti pod kojima se navedeni događaj desio.

Povodom tragične smrti šestoro stanovnika Brčko distrikta, gradonačelnik Esed Kadrić, obitelji i prijateljima nesretno preminulih uputio je telegram sućuti.

Kako je naveo prvi čovjek distrikta, pretužna vijest jutros je pogodila sve stanovnike Brčkog, sve dobre ljude širom BiH, da je u požaru stradalo šest stanovnika grada, dragih ljudi te dobrih susjeda i poznanika.

"Tragedija ovih razmjera odavno se ne pamti na ovim prostorima. Nedostaju mi riječi kojima bi kao čovjek, iskazao svoje duboko poštovanje prema stradalim ali i njihovim srodnicima. Vjerujem da u ovim teškim trenucima za vaše obitelji zajedno sa kolegama iz Vlade i ostalih institucija Brčko distrikta BiH dijelim bol za izgubljenim životima", naveo je Kadrić, zaključivši da su misli i molitve uz članove stradale obitelji.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u