Novorođenče koje je pronađeno na deponiju u Ljubiji, kod Prijedora, preminulo je zbog posljedica davljena najlonskom vrećicom, a ugušeno je kratko nakon rođenja, potvrđeno je za Nezavisne novine.

Istragom je utvrđeno da je beba ugušena najlonskom vrećicom koja je bila omotana oko njene glave. "Vrećica je omotana oko glave novorođenčeta i bila je zavezana u čvor", kazao je izvor blizak istrazi i dodao da je novorođenče ugušeno kratko nakon samog porođaja.

Podsjetimo, tijelo bebe pronašli su mještani na lokalnom deponiju Kurevo u subotu, oko 17 sati. "Obilazeći deponij mještani su uočili mrtvu bebu i o tome odmah obavijestili policiju, a još se aktivno radi na utvrđivanju identiteta majke", rekao je izvor Nezavisnih novina.

Mještani Ljubije šokirani su činjenicom da je na deponij bačeno dijete. "Mrtva beba jest nađena u Ljubiji, što nas je šokiralo, ali to ne znači da je bebu ostavio netko iz našeg mjesta, jer to je regionalni deponij na koji je bilo tko mogao ostaviti nešto. Nadamo se da će policija što prije utvrditi tko je bacio novorođenče", kažu mještani.

Kako su potvrdili iz Policijske uprave Prijedor, policiji je u subotu prijavljeno da je na deponiji za odlaganje otpada u mjestu Ljubija pronađeno tijelo novorođenčeta, a očevidom na mjestu događaja, kojim je rukovodio tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Prijedor, utvrđeno je da se radi o nasilnoj smrti.

"Okružno javno tužiteljstvo Prijedor i Policijska uprava Prijedor apeliraju na građane da, ako imaju informacije koje bi pomogle pri utvrđivanju okolnosti nastanka smrti novorođenčeta, sva saznanja prijave najbližoj policijskoj postaji ili pozovu broj 122", navodi se u priopćenju policije. Na istom deponiju Kurevo u Prijedoru dogodio se sličan slučaj u srpnju 2008. godine.

Nepoznata majka je tada usmrtila žensko novorođenče. Leš je tijekom sakupljanja sekundarnih sirovina pronašao Hašim Šaćiri, koji je tvrdio da je glava djeteta bila smrskana, a trbuh rasporen. Obdukcijom je potvrđeno da je beba po rođenju bila živa i da je smrt nastupila sat vremena kasnije.

Međutim, nikada nije utvrđeno je li dijete bilo odbačeno u neki kontejner ili je direktno doneseno na deponij, kako navode zadnje informacije iz 2016. godine.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u