Vanjskotrgovinska komora BiH raspisala je javni natječaj za dodjelu detašmana, odnosno dozvola poduzećima iz BiH za izvođenje radova u Njemačkoj u 2022./2023., a najviše dozvola dobit će građevinske tvrtke.

U natječaju se navodi da će poduzećima iz BiH biti dodijeljene 2000 dozvola za radove, a po općoj podjeli na kontingente i potkontingente.

Ukupan kontingent od 2000 dozvola mjesečno se raspodjeljuje po djelatnostima prema njemačkoj nomenklaturi na sljedeći način: 790 dozvola/mjesečno za oblast građevinarstva, 470 dozvola za oblast izolaterstva, 740 dozvola za oblast ostalih djelatnosti (montažerstvo, rudarstvo i druge djelatnosti, u skladu s Međudržavnim sporazumom), navodi se u objavi Vanjskotrgovinske komore BiH.

FBiH bit će dodijeljeno 1059 dozvola, RS-u 529 dozvola, dok se 412 dozvola odnosi na posebni kontingent. Kvota od 412 dozvola/mjesečno raspodjeljuje se u omjeru 2/3 za poduzeća iz FBiH i 1/3 za poduzeća iz RS-a, a koja imaju većinski kapital pravnih i fizičkih osoba iz Republike Slovenije, a u nedostatku takvih poduzeća i ostala poduzeća iz BiH - navodi se u javnom pozivu VTK BiH.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u