Ministarstvo hrvatskih branitelja RH i ministarstvo obrazovanja i znanosti BiH te Odjel za znanost i obrazovanje Hrvatskog narodnog sabora BiH kao i gradova i općina u BiH u kojima se provodi škola po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku potpisali su Sporazum o međusobnoj suradnji.

Taj sporazum podrazumijeva organizaciju posjeta Vukovaru učenika završnih razreda osnovnih škola iz BiH koji se školuju prema nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku.

- Raduje nas što se broj djece koja u sklopu tog projekta posjećuju Vukovar s godinama povećava, a pokrenut je pilot-projekt u sklopu kojega bi učenici posjetili i druge gradove, primjerice Pakrac, Lipik, Okučane, Karlovac i Knin, gdje će imati priliku na autentičnim lokacijama saznati o važnosti tih područja u obrani i oslobađanju naše domovine – rekao je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Izrazio je zadovoljstvo što se projekt širi i izvan Hrvatske kako bi i djeca iz BiH koja pohađaju školu po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku o Domovinskom ratu učila u Vukovaru, stožernoj točki naše obrane.

U suradnji Ministarstva hrvatskih branitelja s Ministarstvom znanosti i obrazovanja projekt se provodi kao obvezna terenska nastava iz povijesti u koju su uključeni svi učenici završnih razreda u Republici Hrvatskoj, a potpisivanjem ovog Sporazuma o suradnji, korisnicima terenske nastave iz povijesti Domovinskog rata postaju i učenici završnih razreda osnovnih škola u Bosni i Hercegovini koji se školuju prema nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku. Projekt provodi Javna ustanova Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, a u potpunosti ga financira Ministarstvo hrvatskih branitelja, uključujući prijevoz, smještaj, prehranu i ulaznice u određene kulturno-znanstvene ustanove te stručno vodstvo, izvijestili su iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok