• Short title article: Mi ne trebamo voljeti BiH

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska komentirao je novu vlast na državnoj razini. Rekao je kako smatra da je "otimanje imovine RS-u njezin kraj i kraj srpskog naroda".

Također je istaknuo kako su odluke Ustavnog suda BiH "neustavne i nemaju nikakvog smisla".

Predsjednik RS-a i lider SNSD-a ponovio je kako manji bh. entitet neće biti u BiH ako se otima imovina, za koju smatra da pripada entitetima.

"Zašto misle da mi trebamo voliti BiH? Isto toliko ne uvažavam BiH koliko oni ne uvažavaju Republiku Srpsku i to je neustavno ponašanje. Vratimo se na Ustav ako hoćete, ako nećete ovo neće ići nikuda", kazao je Dodik.

Istaknuo je i kako se priča o "nekoj novoj vlasti na razini BiH i da će se promijeniti sve politike".

"Možda njihova, ali naša neće. Možemo se dogovarati. Kada dođete do ključnih pitanja kažu - što će nam reći oni drugi u Sarajevu. Tako se ponašao i Tihić, Lagumdžija, Siljadžić i oni prethodni i ovi sada", rekao je Dodik, prenosi Klix. 

Srna prenosi kako je predsjednik RS-a istaknuo kako se bez obzira na politički spektar "u Sarajevu isto ponašaju kada dođe do ključnih pitanja".

Dodik je najavio i kako vlasti RS-a imaju spreman odgovor na sve potencijalne izazove njihovim politikama.

"Vi ste samo spremni na BiH s jednim predsjednikom i reformom policije za koju do danas nisu odustali. Koliko god njih to ljutilo, mi živimo u Republici Srpskoj kao državi i to ćemo nastaviti. Tiho, polako ćemo dovesti to gdje treba", najavio je Dodik.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok