• Short title article: Vremenske prilike

Meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) Bakir Krajinović otkrio je kakvo nas vrijeme u BiH očekuje na početku 2024. godine.

Visoke temperature, koje će ići do 17 stupnjeva celzijevih, očekuju nas u prvom tjednu ove godine.

Neuobičajeno visoke temperature za ovo razdoblje godine zadržat će se do 7. siječnja, a kiša će dominirati u većini prostora.

"Prodorom hladnije zračne mase, koja će uvjetovati i značajniju promjenu temperaturnog režima, zbog čega se i vrijednosti temperatura zraka očekuju u granicama uobičajenih za ovo doba godine. Kiša će prelaziti u slabu susnježicu i snijeg od 8. siječnja i zadržat će se do kraja prognoziranog razdoblja", naveo je Krajinović.

Do 7. siječnja vrijednosti temperatura zraka bit će iznad prosječnih za ovo razdoblje, jutra će biti prohladna s temperaturama zraka od -3 do 2 stupnja celzijevih na planinama i visoravnima jugozapadne, središnje i istočne Bosne te od 4 do 9 stupnjeva celzijevih u ostalim predjelima Bosne, u Hercegovini od 5 do 10 stupnjeva celzijevih.

Dnevne temperature u Bosni će dostizati 14, a u Hercegovini 17 stupnjeva celzijevih.

"Nešto niže vrijednosti temperature zraka, u granicama prosječnih, očekuje se od 8. siječnja do kraja prognoznog razdoblja. Minimalne temperature zraka u Bosni od minus 5 do 0, u Hercegovini 1 do 6 stupnjeva celzijevih, maksimalne u Bosni do 5 stepeni celzijevih u Hercegovini do 9", zaključio Krajinović.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok