• Short title article: Kupres

U organizaciji HNK Kupres 97, na gradskom stadionu u Kupresu u subotu je održan drugi međunarodni turnir "KUPRES 2023", na kojem su nastupala djeca do 11 godina i mlađi.

Na turniru je sudjelovalo 8 ekipa: HNK Kupres 97 - Kupres, NK Široki Brijeg, HNK Tomislav - Tomislavgrad, NK Kamešnica -Livno, HŠK Zrinjski Mostar, HNK Sloga - Uskoplje, NK Šujica i NK Troglav Livno.

Igralo se po sustavu grupe - polufinale - finale, tako da je ukupno odigrano 16 zanimljivih utakmica.

Prvi polufinalni par činile su ekipe NK Široki Brijeg - NK Kamešnica, dok su drugi par bili HŠK Zrinjski Mostar - NK Šujica.

NK Široki Brijeg je u prvoj polufinalnoj utakmici bio bolji od ekipe Kamešnice i sasvim zasluženo prošao u finale gdje ih je čekala ekipa HŠK Zrinjski iz Mostara koja je svladala vršnjake iz Šujice.

Zanimljivo je i napeto bilo na utakmici za 3. mjesto: Šujice i Kamešnice gdje su dečki iz Šujice odnijeli broncu zahvaljujući boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Veliko finale između Širokog Brijega i Zrinjskog Mostar na kraju je ipak pripalo sjajnim momcima iz Širokog Brijega koji su prikazali odličan nogomet i time osvojili ovaj turnir.

Gosti iz Mostara također su pružili odličan nogomet ali im je nedostajalo malo sportske sreće za osvajanje prvog mjesta.

"Ovim putem čestitamo svim ekipama na dolasku i sudjelovanju kao i fer, korektnom te sportskom ponašanju. Iskreno se nadamo kako su se ovim turnirom stekla neka nova prijateljstva i poznanstva, a na nama ostaje da isti organiziramo i naredne godine uz veći broj ekipa kao i trajanje turnira na više dana. Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji turnira i učinili da se svi lijepo i ugodno osjećaju na našem Kupresu", poručili su organizatori.  

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok