U povodu nastupanja Nove hidžretske 1438. godine, Medžlis Islamske zajednice Livno organizira službenu posjetu porodilištu bolnice  „Dr. Fra Mihovil Sučić“ u Livnu.

Cilj posjete bio je obradovati majku koja na ovaj svijet donijela novi život, prvog dana muharrema, prvog mjeseca lunarnog kalendara. Nova hidžretka godina nastupila je 01.10.2016. u večernjim satima.

Međutim, isti dan rodile su dvije majke, tako da su obje dobile simbolične darove. Ružica Šarac iz Tomislavgrada, ipak je rodila prva, i to svoju osmu po redu bebu, prekrasnog Davida. Medžlis Livno joj ovom prilikom uručuje simboličnu novčanu hediju. Maria Žarko na svijet je donijela malenog Josipa, a uručen joj je poklon paket za novorođenče.

U saradnji sa šefom odjela dr Dražen Vrdoljakom, glavnom sestrom Robertom Perković i ostalim osobljem na odjelu, posjeta je realizirana uz obostrano zadovoljstvo i opću radost. Svi su bili sretni što se ovim činom nastoje prevazići razlike i potpomoći suživot u gradu Livnu, obzirom da su sretne majka hrvatske nacionalnosti.

Posjetu je predvodio glavni imam Dževad ef Hadžić ispred Medžlisa IZ, a muallime Šejla M.K. i Alma P.A., predstavljale su članice Udruženja žena MIZ Livno i Kluba mladih majki, koje su također dale doprinos u ovom dobrom djelu.

Kao podrška u projektu bio je tim radia Livno, koji su došli na lice mjesta, te uzeli izjave od glavnog imama, šefa odjela i glavne sestre, na čemu im tim Medžlisa IZ Livno usrdno zahvaljuje.

Ovom prilikom čestitamo majkama Mariji i Ružici, da im bebe budu zdrave i vesele.

Također čestitamo svim muslimanima Novu hidžretsku godinu, da naredna bude produktivnija i bolja od prethodne uz Božiju pomoć.

Medžlis Islamske zajednice Livno

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok