U Livnu su novim radnim sastankom u subotu, 24.3.2018. godine nastavljeni razgovori i pregovori hrvatskih oporbenih stranaka iz HBŽ u prijateljskom i tolerantnom ozračju.

Na ovom sastanku se, pored izraženog zadovoljstva na pozitivne reakcije javnosti na održani sastanak u Šujici, nastavio razgovor s konkretnijim prijedlozima kako bi se stvarnim okrupnjavanjem oporbe stvorila respektabilna snaga koja će u listopadu preuzeti odgovornost za poharanu i opustoženu županiju, ali i više od toga.

Svi sugovornici na ovom sastanku (nisu nazočili predstavnici HDZ 1990 koji su zbog drugih obveza ispričali svoj izostanak) pokazali su visok stupanj spremnosti i odlučnosti, a napose odgovornost i prihvaćanje vlastite obveze koja niti jednom pojedincu ne daje za pravo da nijemo i bezvoljno sa strane promatra vlastitu propast. Tim prije što su već počele stizati poruke „legitimnih stožernika“ koji ovo nazivaju „antihrvatskim djelovanjem“, koji su zamislili da im je samo nebo granica, da su javna poduzeća njihov „ratni plijen“ pa s njima mogu raditi što žele (primjer je suluda ideja i još opasniji plan prodaje naših šuma nekim stranim „investitorima“...), da su javne ustanove, ministarstva i sve institucije koje svi mi financiramo našim novcem, postala „obiteljska gospodarstva“ prepuna braće, tetkića, nevjesta, zetova, kumova i ostale rodbine.

Ovakvim obrascima vladanja, ovakvom neodgovornom ponašanju vladajućih struktura mora doći kraj. Hrvatskom narodu (i ne samo hrvatskom!) je nakon svih ovih poslijeratnih godina i desetljeća, postalo jasno da je ovo dno i posljedni trenutak da se „spasi što se spasit dade“. Želimo stvarno vjerovati da nije prekasno i da je vrijeme da sve dosadašnje zablude pretvorimo u jedno triježnjenje. Spremni smo učiniti sve što je u našoj moći da zajedno zaustavimo ovu agoniju i beznađe koje se uvuklo u naše domove, u naše obitelji, u našu mladost od koje toliko očekujemo, kojoj se toliko veselimo i koja treba biti naša snaga i naša pamet..., ali ne u Njemačkoj, Irskoj ili  tko zna gdje.

Dragi sugrađani, ovim priopćenjem ne želimo vam "ispirati mozak" zamarajući vas, a i nas HDZ-om BiH, ali smo na neki način to prisiljeni činiti, jer svi mi zajedno - ova okupljena oporba i narod, nemamo pravo na pogrešku! Zbog toga smo odlučni na opće izbore izići i to na svim razinama, a preostalo vrijeme do 1. svibnja ćemo iskoristiti kako bi dogovorili najbolji oblik i sadržaj našeg programa i listi koje mogu taj program i ostvariti. Slijedeći sastanak na kojem će se i u pisanom obliku preuzeti određene obveze i zadaće je dogovoren za 4. travnja u Kupresu, mjestu odakle su inače počimale sve pobjede.

Priopćeno je iz Inicijativnog odbora hrvatskih oporbenih stranaka HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok