Gradu Livnu odobrena su sredstva po javnom pozivu iz granta poticajnih sredstava iz projekta „Izgradnja poduzetničkih zona u Federaciji BiH“ za 2018. godinu.

Tim je povodom gradonačelnik Livna Luka Čelan potpisao Ugovor s federalnim ministrom razvoja, poduzetništva i obrta Amirom Zukićem. Livno je dobilo 250.000,00 konvertibilnih maraka i to za izgradnju Sirarske ulice u Gospodarskoj zoni Jug. 

„Ovo je nastavak jedne dobre suradnje Grada Livna s višim razinama vlasti. Kada su u pitanju infrastrukturni radovi iznos potrebnih sredstava je velik i stoga je svaka potpora i pomoć dobro došla. Mi smo federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta aplicirali s projektom izgradnje Sirarske ulice u GZ Jug. Vrijednost cijelog projekta izgradnje kompletne ulice s rasvjetom je oko 490.000,00 konvertibilnih maraka. Izgradnjom i ove ulice u Gradu Livnu podignut ćemo infrastrukturne uvjete na jednu višu razinu“, kazao je gradonačelnik Čelan.

Pored Livna bespovratna sredstva odobrena su i Vitezu, Visokom, Maglaju, Gračanici, Posušju i Zenici. Cilj projekta „Izgradnja poduzetničkih zona u Federaciji BiH“ je poticanje izgradnje nove i unapređenje postojeće infrastrukture u okviru poduzetničkih zona u Federaciji BiH, kao preduvjeta za ekonomski rast i zapošljavanje na lokalnoj razini u Federaciji BiH. Ulaganja u infrastrukturu imaju za cilj poboljšanje pristupa, kapaciteta, kvaliteta i atraktivnosti postojećih poduzetničkih zona na lokalnoj i regionalnoj razini.

Ova ulaganja, kako ističu u ministarstvu, kombinirat će se s podrškom pratećim uslugama razvoju poduzetništva kao što su uspostavljanje upravljačkog tijela zone, informiranje, promocija zone, izrada njezine web stranice, oglasnih tabla s nazivom zone i putokaza, savjetovanje, obuka ili tehnička podrška poduzetnicima ili druge neophodne slične aktivnosti koje također pružaju lokalne ili regionalne razvojne agencije. 

Iz ministarstva dodaju da su učinci dosadašnjih dodijeljenih poticajnih sredstava po ovom projektu značajni s više stajališta, a najvažniji su oni vezani za izgrađenu infrastrukturu, ulazak novih investitora u poduzetničke zone i povećanje zaposlenosti.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok