Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije upućuje svim zainteresiranima poziv za prijavu projekta „Jačanje sestrinstva u BiH“.  Projekat „Jačanje sestrinstva u BiH“ (ProSes) traži kvalificirane medicinske sestre – tehničare iz Bosne i Hercegovine za članove savjetodavnog odbora medicinskih sestara.

Projekat „Jačanje sestrinstva u BiH“ (ProSes) u drugoj fazi implementacije (2017 – 2021) provode Fondacija fami i  Ženevske univerzitetske bolnice, uz financijsku podršku Vlade Švicarske.

Cilj projekta je omogućiti medicinskim sestrama/tehničarima pružanje kvalitetnije usluge svima, a posebice ranjivim i socijalno isključenim grupama stanovništva s ciljem poboljšanja zdravstvenih ishoda u BiH. Spomenuta svrha unaprijeđenog kvaliteta i pristupa postići će se kombiniranim angažmanom u tri oblasti projekta i to: Profesionalno okruženje medicinskih sestara/tehničara, pristup sestrinstvu u zajednici/polivalentnoj patronaži, javnom obrazovanju u sestrinstvu.

Zainteresirani trebaju dostavit životopis, kao i pismo motivacije kojim će iskazati spremnost i raspoloživost, te doprinos projektnim intervencijama do 31. ožujka 2019. godine na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s napomenom u predmetu (Subject) e-mail-a SOMS.

Sve dodatne informacije o projektu dostupne su na www.fondacijafami.org.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok