Predsjedatelj Skupštine Jozo Ćosić održao je danas sastanak s predstavnicima Sindikata djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova HBŽ i ministrom financija Stipanom Šarcem.

Teme sastanka bili su kolektivni ugovori, poseban staž, dodatak na ocjenu kao i ostali problemi policijskih službenika i državnih službenika i namještenika u MUP-u. Dražen Mišić predsjednik sindikata upoznao je prisutne s problemima.

„Čitavu prošlu godinu tražili smo razgovore koji se održao tek u prosincu, ali i nakon razgovora nismo dobili nikakve odgovore i došli smo do zida, čekali smo formiranje Vlade HBŽ, ali je čak i nacrt proračuna prošao bez razgovora sa sindikatom“. Ističe kako se potpisani kolektivni ugovor mora poštovati.

Ministra financija Stipan Šarac naglašava kako u trenutnoj situaciji tehničke Vlade ne mogu donijeti definitivno rješenje. Očekuje usvajanje proračuna u narednih nekoliko dana, kao i uspostavu Vlade u narednom periodu.

Predsjedatelj Ćosić naglašava kako od trenutka imenovanja ima političku odgovornost za rješavanje problema, uzeti će za obvezu organiziranje sastanaka sa svim ministrima, ali u trenutnoj situaciji ne mogu se dati obećanja. Formiranje Vlade pretpostavka je za uspješno rješavanje problema zaključio je Ćosić.

Sastanku su prisustvovali i Zdeslav Duvnjak član sindikata, Petar Mamić povjerenik sindikata policijskih službenika i uposlenika Tomislavgrada te tajnik Skupštine Hercegbosanske županije Zdravko Skočibušić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok