Na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno, Općinski sud u Livnu je 30. travnja 2019. godine, za još jedan mjesec produžio pritvor osumnjičenom D.P. ( rođen 1998. godine), radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz članka 238. stavak 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 02. travnja 2019. godine u Splitskoj ulicu u Livnu, suprotno odredbama članka 4. i članka 19. Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, posjedovao 919,25 grama opojne droge marihuana, u čemu su ga prilikom kontrole otkrili djelatnici Sektora kriminalističke policije Odjeljenja za suzbijanje i sprečavanje zloupotrebe opojnih droga MUP-a, K-10, Livno.

Podsjećamo da je, prethodno, na obrazloženi prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno, Općinski sud u Livnu 04. travnja 2019. godine, osumnjičenom D.P, odredio jednomjesečni pritvor radi kaznenog djela koje mu se stavlja na teret. Odlučujući o prijedlogu za produženje pritvora, Općinski sud u Livnu je donio rješenje o produženju pritvora, kojim se prema osumnjičenom mjera pritvora produžuje za još mjesec dana zbog postojanja okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi puštanjem na slobodu osumnjičeni mogao ponoviti ista ili slična kaznena djela, odnosno zbog razloga opisanih u članku 146. stavak 1. točka c) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine. Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku.

„Prema principu presumpcije nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja“

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok