Foto: Ilustracija

Krijumčarenje četvero stranih državljana koji su izjavili da dolaze iz Irana spriječeno je na graničnom pojasu na području Tomislavgrada.

Automobilom marke Golf u kojem su pronađeni migranti upravljao je bh. državljanin V.M. (1980.). Nitko od navedenih ilegalnih migranata nije posjedovao identifikacijske dokumente.

Kako prenosi Bljesak.info i na području Bihaća spriječeno je krijumčarenje sedam stranih državljana koji su izjavili da dolaze iz Egipta i Sirije. Vozilom Golf, bh. nacionalnih oznaka, upravljao je A.D. (1997.) državljanin BiH, kod kojeg je nađena i manja količina opojne droge marihuana.

Ukupno, na području Bihaća i Tomislavgrada spriječeno krijumčarenje 11 ilegalnih migranata Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo ”krijumčarenje osoba”, protiv A.D. i V.M. ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, a dokazni materijali koji se dovode u vezu sa spomenutim događajima su privremeno oduzeti. U tijeku je daljnji rad na ovim slučajevima, poručeno je iz Granične policije BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok