Na uspješno realiziranom ovogodišnjem Turniru „Košarkom za toleranciju“, kojega livanjska Koalicija za borbu protiv mržnje „Uvažavanje“ u suradnji sa Ženskim košarkaškim klubom Livno i potporu Misije OESS-a u BiH organizira već četiri godine uzastopno, prikupljala su se sredstva za pomoć sestri i bratu Budić, Ani i Ivanu, o kojima skrbi samohrana majka Blaženka.

Oboje boluju od multiple skleroze s tim da je kod Ane bolest progresivna i zadnjih 12 mjeseci vezala ju je za postelju.

Prodajom kolačića i palačinki na središnjem gradskom trgu, napravljenih vrijednim rukama Udruženja žena MIZ Livno i Vinkovske marijanske mladeži, predvođenih muallimom Šejlom Kevrić i č.s. Blankom Jeličić, tom prigodom prikupljena su značajna sredstva koja je Koalicija namijenila asfaltiranju prilaza kući obitelji Budić. Međutim, kako su strojevi Livno-putova bili zauzeti u drugim općinama, a pogodno vrijeme za izvođenje radova bližilo kraju, voditelj tomislavgradske Udruge „Kap ljubavi“ fra Jozo Radoš Đoka odlučio je prilaz kući riješiti postavljanjem flastera, a Koalicija „Uvažavanje“ novčana sredstva preusmjerila je u pokrivanje troškova liječenja i skrbi za Anu i Ivana. I tako su sinoć (srijedu, 13. studenog), četiri košarkašice (Sara, Anđela, Natali i Mirna), koordinatorica Koalicije Željka Mihaljević, članica Koalicije i VM mladeži Antea Miloloža, muallima Šejla i č.s. Blanka posjetile obitelj Budić i uručile donaciju od 1.700 maraka. U toploj obiteljskoj i humanitarnoj atmosferi zadržali se kratko, porazgovarali s ukućanima, a majka Blaženka se od srca zahvalila posjetiteljima, organizacijama iz kojih dolaze, ali i svima onima koji su 'kupovinom' kolačića dobre volje pomogli da se sredstva prikupe.

Inače, turnir „Košarkom za toleranciju“ organizira se s ciljem promoviranja i uvažavanja različitosti i kulture mira u Gradu Livnu a želja organizatora, „Uvažavanja“ i ŽKK Livno, je da to postane projekt kojega će podržati Grad Livno u okviru svog Akcijskog plana za koheziju u zajednici u 2020. godini.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok