Međunarodni dan djeteta obilježava se 20. studenoga kao dan posvećen djeci i njihovoj dobrobiti.

Generalna skupština UN-a toga je dana 1959. godine usvojila „Deklaraciju o pravima djetetaˮ, a 1989. godine „Konvenciju o pravima djetetaˮ. Povodom toga dana odvijaju se aktivnosti koje promoviraju dobrobit djece i njihova prava. Ovaj dan svečano je obilježila i OŠ „Fra Lovro Karaulaˮ Livno, kao dan prijateljstva među djecom, dan igre, zabave, glazbe i plesa.

Tako je u srijedu, 20. studenoga 2019., u prepunoj dvorani Narodnoga sveučilišta u Livnu održana priredba povodom Međunarodnoga dana djeteta. Učenici su uz pratnju svojih učitelja kroz ples, igru, glumu, sviranje... još jednom pokazali svoju kreativnost, talente, razigranost. „Velika djecaˮ iz predmetne nastave su za „malu djecuˮ iz razredne nastave prikupili slatkiše koji su im uručeni poslije nastupa, a tijekom večeri na platnu su prikazivani radovi naših učenika na temu „Sretno dijeteˮ. Naši prijatelji iz Judo kluba Duman, Taekwondo kluba Magone Livno i Plesnoga kluba Paganini svojim su nastupom uveličali ovu dječju večer.

Osim što su pokazali svoje talente, učenici su dokazali kako odrasli mogu puno toga naučiti od djece te poslali poruku: „Djeca nalaze sve u ničemu, a ljudi ništa u svemu. Budimo malo više kao dijete, jer najveći čovjek uvijek ostaje dijete!ˮ

Priopćeno je iz OŠ „Fra Lovro Karaulaˮ Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok